Енергоефективний район Львова: ОСББ на Сихові розпочали підготовку проектної документації

У будинку Антонича, 26 у Львові днями розпочались роботи із підготовки проектної документації для подальшого проведення термомодернізації.

img

Цей будинок на Сихові є частиною майбутнього енергоефективного району Львова. Проєкт із комплексної термомодернізації реалізується GIZ за підтримки уряду Німеччини та у співпраці з Львівською міською радою.

ОСББ Антонича 26 – одне із 12, у будинках яких, було проведено енергоаудит за підтримки GIZ. Крім цього, на замовлення ЛМКП «Львівтеплоенерго» тут також передбачено встановлення індивідуальних теплових пунктів за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. На Загальних зборах співвласники цих ОСББ прийняли рішення взяти участь в програмі Фонду енергоефективності «Енергодім». Заявки трьох будинків вже схвалені Фондом. Інші будинки поки що готують документи.

Проєктувальні роботи на Антонича 26 проводить підприємство ТЗоВ «Макробудомат».

Ульяна Заставна, керівник підприємства «Макробудомат»: На сьогоднішній день ми виконуємо обмірні креслення, збираємо інформацію про будівлю. Конструктор обстежує будинок, робить висновок технічного стану несучих конструкцій. Ми робимо обмірні креслення по будинку, використовуючи 3D-лазерний сканер, лазерні дальноміри, дрони. Так ми маємо відсутність похибки в обрахунку площі будинку, яка утепляєтся.

Багатоповерхівка на Антонича 26 - складної форми, має багато виступів та впадів, тому для отримання точних вимірів потрібна й сучасна апаратура.

У цьому будинку ОСББ планує не лише утеплення фасаду, а й заміну вікон, встановлення тамбурних дверей та утеплення дахового покриття.

Після того, як проєкт отримає позитивний експертний висновок та пройде перевірку експертів GIZ, ОСББ зможе перейти до тендеру із обрання виконавця будівельних робіт. Після впровадження заходів із термомодернізації, ОСББ зможе значно економити на опаленні, а проживання у квартирах стане набагато комфортнішим.