Політика конфіденційності

І. Власник та розпорядники платформи

Власник платформи МБО «Фонд Східна Європа»
03680 вул. Велика Васильківська 55, 3-й пов. м. Київ, Україна Поштова адреса: 01033 вул. Саксаганського 83, 3 пов., м. Київ, Україна, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 35142329,

Розпорядники платформи:

ФОП Поданчук
несе відповідальність, а також відповідно повну відповідальність кожний окремо.
Вищезазначені особи спільно визначають мету та засоби опрацювання. Зокрема, відповідні власник і розпорядники платформи   https://eeplatform.org.ua/ (далі – платформа)  виконують такі функції:
Відповідальність за функціонування платформи покладається на:
МБО «Фонд Східна Європа»
03680 вул. Велика Васильківська 55, 3-й пов. м. Київ, Україна Поштова адреса: 01033 вул. Саксаганського 83, 3 пов., м. Київ, Україна, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 35142329
Законною підставою для цього є договір, укладений відповідно до частини 4 статті 4 Закону України «Про захист персональних даних».
ФОП Поданчук відповідає за забезпечення технічної підтримки платформи та її працездатність самої платформи, а також за опрацювання персональних даних, зібраних через даний сайт, гугл форми для реєстрації, анкети, тощо.
Також відповідає за загальні запити, отримані через форму зворотного зв’язку та  має доступ до всіх даних, що опрацьовуються в цьому контексті.
Інформація, зібрана за допомогою не розповсюджується і не передається жодним третім особам, без вашої попередньої згоди, крім випадків відповідей на відповідні запити правоохоронних органів України.

ІІ. Контактні дані

Будівля загальноосвітнього навчального закладу була побудована ще у 1932 році. Загальна опалювальна площа 1 151,24 кв.м., питоме споживання теплової енергії складало 308,81 кВТ*год/кв.м. на рік (в середньому, 2010-2012 рр). Будівля несла великі тепловтрати крізь стіни, вікна, підвал, дах, вентиляцію. Температурний режим був нестабільний.

Перебування персоналу та дітей в школі у холодний період року було справжнім випробуванням: в приміщенні ніхто не знімав верхнього одягу, часто хворіли на ГРЗ, увагу на навчанні втримати було дуже складно.

Щорічно зростали витрати на оплату спожитих енергоресурсів, обмежувалась спроможність місцевих бюджетів щодо здійснення інфраструктурних та соціальних видатків, що у свою чергу призвело до гальмування розвитку територіальної громади в цілому.

Посилило проблему ще й стрімке зростання вартості теплопостачання.

ІІІ. Збір і використання ваших даних

Масштаби і тип збору, а також використання ваших даних розрізняються залежно від того, чи відвідуєте ви наш веб-сайт лише для отримання інформації, наприклад, для перегляду наших пропозицій, чи використовуєте наші пропоновані послуги, тобто для зв’язку з нами. Законні підстави для опрацювання персональних даних:
При отриманні згоди суб’єкта персональних даних на опрацювання персональних даних законною підставою служить ч. 1 п.1 статті 11 Закону України «Про захист персональних даних» (далі – Закон).
При опрацюванні персональних даних, необхідних для виконання договору, стороною якого є суб’єкт персональних даних, законною підставою служить ч. 3 п.1 статті 11 Закону. Це також відноситься до процедур опрацювання, які необхідні для виконання попередніх домовленостей.
Якщо опрацювання персональних даних потрібне для виконання юридичного встановленого законом зобов’язання, регулює яке поширюється на діяльність нашої компанії, законною підставою служить ч. 2 п.1 статті 11 Закону.
У разі, якщо життєво важливі інтереси суб’єкта даних або іншої фізичної особи потребують опрацювання персональних даних, законною підставою служить ч. 4 п.1 статті 11 Закону.
Якщо опрацювання необхідне для захисту законних інтересів нашої компанії або третьої особи і при цьому інтереси, фундаментальні права і свободи суб’єкта даних не переважують такі інтереси, законною підставою для опрацювання служить ч. 6 п.1 статті 11 Закону.
Для інформаційного використання нашого сайту вам взагалі не потрібно активно надавати персональні дані. Замість цього ми збираємо і використовуємо лише ті дані, які ваш Інтернет-браузер автоматично передає нам, наприклад:

  • дата і час пошуку однієї з наших веб-сторінок;
  • тип вашого браузера;
  • налаштування браузера;
  • використовувана операційна система;
  • остання сторінка, яку ви відвідали;
  • обсяг переданих даних і статус доступу (передача файлу, файл не знайдено тощо);
  • ваша IP-адреса.

Ми збираємо і використовуємо ці дані виключно у знеособленій формі при відвідуванні з інформаційною метою. Це здійснюється для того, щоб забезпечити можливість використання завантажених вами веб-сторінок, з метою збирання статистичних даних і для поліпшення нашої платформи. Ми зберігатимемо вашу IP-адресу лише на час вашого візиту, щоб знайти і використати веб-сторінку з інформаційною метою.
Подальший аналіз проводиться лише відповідно до наступних положень.
Опрацювання вищевказаних даних абсолютно необхідне для продуктивності веб-сторінки відповідно до ч. 5 та 6 п.1 статті 11 Закону для коректного відображення нашої веб-сторінки і забезпечення стабільності і безпеки.

IV. Запити через форму зворотного зв’язку

a) Наша форма зворотного зв’язку розроблена таким чином, що ви можете легко зв’язатися з нами. Нам знадобиться ваше ім’я та адреса електронної пошти для обробки та призначення ваших запитів.
В кінці року ми видалимо після обробки виключно інформаційні запити, тобто ті, які не призводять до укладання договору або не містять жодного іншого змісту, який необхідно зберегти. Залежно від змісту вашого запиту, дані, представлені в формі зворотного зв’язку, будуть опрацьовані на підставі вашої (передбачуваної) згоди відповідно до ч. 1 п.1 статті 11 Закону або відповідно до ч. 3 п.1 статті 11 Закону для виконання існуючих договірних зобов’язань або вжиття заходів до укладання договору.

b) Ви також можете зв’язатися з нами за допомогою електронної пошти. Залежно від змісту вашого запиту, дані, надані електронною поштою, будуть опрацьовані на підставі вашої згоди відповідно до ч. 1 п.1 статті 11 Закону або відповідно до ч. 3 п.1 статті 11 Закону для виконання існуючих договірних зобов’язань або вжиття заходів до укладання договору.

c) Розпорядник платформи  бере на себе відповідальність за загальні запити, отримані через форму зворотного зв’язку. Розпорядник платформи має доступ до всіх даних, що опрацьовуються в цьому контексті.

V. Розпорядники і треті особи (одержувачі) даних

У деяких випадках ми використовуємо зовнішніх постачальників послуг для опрацювання даних; вони дотримуються наших інструкцій. Ми ретельно відібрали і підготували їх та регулярно контролюємо їхню роботу. Залучення розпорядників здійснюється на підставі договорів на опрацювання даних відповідно до статті 4 Закону. Розпорядники не будуть самостійно опрацьовувати будь-які дані в своїх приватних цілях.

Для управління цим сайтом ми використовуємо хостинг-провайдера для опрацювання даних інвентаризації, контактних даних, даних контенту, даних договору, даних про використання, мета- та переданих даних відвідувачів нашого сайту або клієнтів від нашого імені і на підставі наших законних інтересів щодо ефективного і безпечного доступу до цього сайту у відповідності з ч. 1 п.1 статті 11 та статті 4 Закону.

VI. Тривалість та умови зберігання

Ми будемо видаляти опрацьовані нами дані або обмежувати їхнє опрацювання відповідно до законодавчих положень, зокрема відповідно до статті 15 Закону. Якщо це прямо не вказано в цій Політиці конфіденційності, ми видалимо збережені дані, як тільки потреба в них за призначенням зникне. Дані зберігатимуться після того, як потреба в них зникне, якщо це потрібно для інших і законно допустимих цілей або якщо дані повинні зберігатися відповідно до передбачених законом зобов’язань щодо зберігання. У цих випадках опрацювання обмежене, тобто дані заблоковані і не використовуються для інших цілей.

Вся інформація зберігається на наших захищених серверах. При реєстрації ми попросимо вибрати пароль, який дозволяє вам отримувати доступ до вмісту платформи. Ви несете відповідальність за збереження конфіденційності цього пароля. Ми просимо вас не ділитися цим паролем ні з ким.

Крім того, ми (володілець та розпорядники), також можемо зберігати або обробляти інформацію, яку ми збираємо про вас, у країнах Європейського економічного простору, які мають інші стандарти захисту даних, але не нижчі ніж в Україні . Ми вжили технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання втрати чи несанкціонованого доступу до вашої особистої інформації. Однак, хоча ми доклали максимум зусиль для забезпечення безпеки ваших даних, майте на увазі, що ми не можемо гарантувати безпеку інформації, що передається через Інтернет.

VII. Ваші права

a) Ви можете відстоювати наступні права щодо володільця персональних даних відповідно до статті 8 Закону безкоштовно і без жодної оплати:

  1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  3. на доступ до своїх персональних даних;
  4. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  6. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
  12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

б) Ви маєте право подати скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини щодо опрацювання ваших персональних даних володільцем чи розпорядником персональних даних.