Журналісти оглянули термомодернізовані заклади в Славутичі під час навчального престуру

img
На початку липня представники медіа відвідали енергоефективні об'єкти міста Славутич в рамках ініціативи «Енергоефективність журналістам, університетам, муніципалітетам від професіоналів». 
Престур був спрямований на те, щоб журналісти отримали інформацію про те, як проходить терммомодернізація муніципальних обєктів «з перших рук». Змогли безпосередньо  поспілкуватися з представниками місцевої влади та експертами у сфері енергоефективності. 
Учасники престуру оглянули два освітні заклади, які термомодернізують у рамках Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2030 року за програмами міжнародної допомоги:
  • ясла-садок (програма ЄС «Демонстраційні проєкти Угоди мерів»);
  • ліцей (кредитна програма Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО).


За круглим столом журналісти зустрілися з представниками міської ради Славутича та обговорили важливість залучення міжнародної допомоги до енергоефективної відбудови України.

Керівник напрямку взаємодії з міжнародними партнерами офісу відновлення Мінінфраструктури Ігор Корховий доєднався до заходу онлайн. Привітавши учасників, пан Корховий наголосив на важливості для країни впровадження енергоефективних технологій та забезпечення гендерної рівності на шляху євроінтеграції.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев презентував проєкти і заходи у сфері енергоефективності, що реалізуються у місті та заплановані до 2030 року. «Ми маємо вести мову виключно про зелену економіку, тому що тільки за таких умов в Україну прийдуть інвестори», - наголосив пан Фомічев.

Директорка комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку» Арина Старовойтова розповіла про діяльність Агентства: «Ми позиціонуємо себе як майданчик для співпраці комунальної влади, бізнесу та громади».

____________________________________

Престур відбувся в рамках ініціативи «Енергоефективність журналістам, університетам, муніципалітетам від професіоналів» (EE-JUMP) за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності», що виконується GIZ за дорученням урядів Німеччини  та Швейцарії

Ініціатива реалізується за підтримки: Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства освіти і науки України, Держенергоефективності.

При партнерстві: Національної спілки архітекторів України, Національної спілки журналістів України, Асоціації міст України, Конфедерації будівельників України.