Перші три ОСББ Сихова отримали схвалення заявок на участь в програмі «Енергодім» Фонду енергоефективності

ОСББ львівских багатоповерхівок на Антонича 32 та 26, а також – Драгана 8 отримали схвалення своїх заявок та найближчим часом перейдуть до термомодернізації.

img

Перші три ОСББ на Сихові, які є частиною майбутнього енергоефективного району Львова, отримали схвалення заявок від Фонду енергоефективності на участь у програмі «Енергодім».

ОСББ багатоповерхівок на Антонича 32 та 26, а також – Драгана 8 стали першими, які в рамках проекту Енергоефективний район Львова, що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, отримали схвалення своїх заявок та вже найближчим часом перейдуть до наступного етапу на шляху до термомодернізації.

Головне завдання проєкту «Енергоефективний район Львова - показати переваги комплексної модернізації району, а не лише окремих багатоповерхівок. Для цього було відібрано 12 будинків, в яких на замовлення ЛМКП «Львівтеплоенерго» встановлюються індивідуальні теплові пункти за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Для цих будинків за сприяння GIZ вже було проведено енергоаудит, і на Загальних зборах співвласники ОСББ прийняли рішення щодо участі в програмі «Енергодім». У рамках програми «Енергодім», ОСББ зможуть відшкодувати до 70% витрат на заходи із енергоефективності. У результаті термомодернізації, умови проживання у цих будинках стануть комфортнішими, а платіжки за тепло – меншими.

Поки перші три ОСББ отримали схвальне рішення щодо участі в програмі «Енергодім», співвласники інших будинків готують документи для участі в програмі й планують подати їх до Фонду енергоефективності найближчим часом.

Наразі ОСББ, які стали учасниками програми «Енергодім», проводять відбір організації, яка буде виконувати проєктно-кошторисну документацію.   Очікується, що вже цього року у цих будинках розпочнуться роботи із термомодернізації і під час найближчого опалювального сезону мешканці зможуть на собі відчути усі переваги проживання у енергоефективному будинку.

Проєкт «Енергоефективний район Львова» реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини та у співпраці із Львівською міською радою.